OSTEOPATHIE VOOR UW BABY


“Je geboorte is het grote begin, de start van je leven. Dan is het fijn als je hier probleemloos aan kunt beginnen…” – Erik Veldman –

Osteopathie is niet alleen voor volwassenen maar ook voor uw baby een hele fijne en veilige methode!

Zodra uw baby op de wereld komt begint zijn of haar leventje met alle indrukken, andere voeding, slaapritmes, enzovoort. Dan is het natuurlijk niet zo gek als er wat opstartproblemen ontstaan, dat is heel normaal en logisch. Anders is het als door de bevalling uw kindje spanning in het lijfje heeft opgeslagen waardoor hij of zij niet lekker in zijn vel zit. Dan kan een osteopathische behandeling heel erg fijn zijn.

Er zijn een aantal factoren die de start van uw baby kunnen beïnvloeden:

Een bevalling door het geboortekanaal heeft zo zijn functies. In het geboortekanaal ontvangt uw kindje niet alleen zijn of haar eerste afweerbacteriën maar ontstaat er ook een compressie van uw baby door de druk van het geboortekanaal. Zodra uw kindje geboren is kan er weer een expansie plaatsvinden van het lijfje.

Dit is een mooi en natuurlijk proces.

Als een geboorte heel erg lang duurt echter dan kan uw nieuwgeboren baby veel en lang deze druk op het lijfje ervaren. Dit kan dan later als een last worden ervaren door uw baby. Uw baby kan dit uiten door bijvoorbeeld overmatig te huilen of van het hebben van een voorkeurshouding. Ook vind uw baby het soms niet fijn om dan op bepaalde plekken te worden aangeraakt of het dragen van een mutsje of iets om het nekje.

Een behandeling van uw baby bestaat uit een hele lichte en subtiele aanraking. Met de juiste intentie en op de juiste plek is er immers niet zoveel nodig om het lijfje van uw kindje weer te laten ontspannen of om een blokkade weg te halen.

Wanneer naar de osteopaat?

Als uw kindje problemen ervaart dan kunt u als eerste naar uw huisarts gaan om te kijken of alles in orde is of u kunt bijvoorbeeld het consultatie bureau om advies vragen. Ook kunt u andere voeding proberen. Als er echter geen bijzonderheden worden gevonden dan kunt u eventueel naar een osteopaat gaan.

Met klachten zoals overmatig huilen, reflux, niet op de rug willen liggen en onrustig zijn kan ik als osteopaat vaak uitkomst bieden.

Voor een eerste consult neem ik graag de tijd en maakt u een afspraak van 45 minuten / 104 Euro.

Een vervolgconsult is doorgaans korter en boekt u een afspraak van 30 minuten / 69 Euro