OSTEOPATHIE BIJ SPORT EN PREVENTIE


“Bij sporten is het belangrijk dat niets je in de weg zit om een topprestatie te kunnen leveren…”

– Erik Veldman –

Als sporter wil je natuurlijk alles uit jezelf kunnen halen wat mogelijk is, misschien zelfs nog een beetje daar voorbij!

Of je nu amateur sporter bent of een (semi) pro, om goed en pijnvrij te kunnen sporten is het van belang dat je lijf doet wat je wilt en meegaat in alle bewegingen die je ervan verlangt. Of dit nu voetbal, tennis, hockey, roeien, volleybal, hardlopen of wielrennen is, dat maakt niet uit.

Elke gewricht en elke spier moet soepel alle bewegingen kunnen maken die nodig zijn!

Ik onderzoek als osteopaat altijd je hele lijf. Al je gewrichten, spanning van je spieren maar ook die van je diafragma en zelfs de mobiliteit van je ribben en ingewanden spelen een cruciale rol bij de algehele mobiliteit van je lijf. Je darmen hebben bijvoorbeeld een fysieke relatie met je onderrug, bekken en heupen.

En wist je dat je dikke darm vastzit aan je diafragmakoepel (je ademhalingsspier) ? Dan kun je je misschien al voorstellen dat een verkleving van je darmen de fysieke mobiliteit van je thorax beïnvloed. Dit merk je dan weer in de rotatie mogelijkheid van je romp. Iets wat bij hardlopen bijvoorbeeld van groot belang is.

Osteopathie en preventie:

Je hoeft geen klacht te hebben om je te laten behandelen bij mij in de praktijk. Je mag van jezelf verlangen dat je lijf in elke situatie doet wat het moet doen. Dit geldt voor sporters maar ook voor niet sporters. Osteopathie is een prachtige therapie om ook preventief in te zetten.

Een goed mobiel, vrij en in balans lijf voorkomt blessures en draagt bij aan je algehele gezondheid!

Als osteopaat ben ik in staat om precies te achterhalen waar het niet goed gaat qua mobiliteit in uw lichaam. Met minimaal invasieve technieken maak ik dit weer voor u los. Daarom kunt u ook prima vlak voor of tijdens een sportevenement langskomen voor een consult.

Consult van 45 minuten: 104 Euro.