VOLWASSENEN


Veel mensen met langdurige klachten hebben baat bij een osteopaat.

Maar ook bij klachten die minder lang aanwezig zijn en ten tijde van uw revalidatie na een ongeluk of chirurgie kan een osteopaat uitkomst bieden. En soms kan het verstandig zijn om osteopathie te combineren met andere therapievormen zoals fysiotherapie, podologie, mesologie of yoga. Osteo Clinic heeft daarom nauwe contacten met verschillende therapeuten en kan indien nodig doorverwijzen.

Hieronder vindt u een lijst van klachten die wij bij Osteo Clinic, praktijk voor osteopathie, massage, revalidatie en yoga te Amsterdam IJburg, het meest tegenkomen. Heeft u een klacht anders dan hieronder, aarzel dan niet om contact op te nemen of een osteopathische behandeling u kan helpen.

 

Klachten:

 • pijn, stijfheid in armen of benen, rug, nek, schouder of heup, frozen shoulder
 • rug of nek hernia, tintelingen of doof gevoel in armen of benen, ischias
 • bekkenklachten, ook gerelateerd aan zwangerschap of menstruatie
 • zwangerschapswens, incontinentie
 • hoofdpijn, oorsuizen, duizeligheid
 • whiplash
 • maagklachten, brandend maagzuur
 • darmklachten, buikhernia, liesbreuk
 • chronische vermoeidheid, lusteloosheid, zich niet lekker in het lijf voelen
 • sportblessures, verstuikingen, RSI of tennisarm, hielspoor
 • pijn of andere klachten overgebleven na een operatie, trauma, val of ongeluk
 • bespoediging van herstel (revalidatie) na een ongeluk of chirurgie
 • hyperventilatie
 • adem problematiek

 

 

De totale samenhang van alle bewegingen in het lichaam vormt het terrein van de osteopathie.

Door onderzoek met de handen spoort een osteopaat delen op in het lichaam die verminderd beweeglijk zijn geworden. Via een groot aantal rustige manuele technieken (met zijn handen) maakt een osteopaat het lichaam weer los. Hierdoor neemt niet alleen de beweeglijkheid op lokaal niveau toe maar ook de beweeglijkheid van alle delen van het lichaam waarmee het verbonden is (bijvoorbeeld een wervel die in de buurt ligt).

Een behandeling door een osteopaat is vaak een grote opluchting. Een osteopaat kan klachten verhelpen die al jaren aanwezig zijn en soms zelfs onoplosbaar leken. Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel.

Een osteopaat weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier ze elkaar kunnen beïnvloeden. Daardoor kan een osteopaat de mogelijke oorzaak van een klacht vinden en behandelen. In ons (bind)weefsel vind tevens alle stofwisseling plaats. Alle goede stoffen uit het bloed moeten goed opgenomen kunnen worden en alle afvalstoffen moeten juist goed kunnen worden afgevoerd. Een goede kwaliteit en mobiliteit van ons bindweefsel is dus van optimaal belang. Een osteopaat is een specialist in het werken met het bindweefsel!

Elke behandeling bij Osteo Clinic, de praktijk voor osteopathie, massage, revalidatie en yoga te Amsterdam IJburg is maatwerk voor elke patiënt.

 

Biodynamische Osteopathie:

Biodynamische osteopathie is de klassieke osteopathie in haar originele vorm. Het is een prachtige en zachte benadering waar ik erg graag mee werk. Bij de behandelingen wordt er altijd van uitgegaan dat het lijf (en geest) één geheel is. Het richt zich op het vinden en vervolgens stimuleren van datgene wat gezond is en daar waar je krachten liggen. Een klacht wordt gezien als een teken dat het lichaam uit balans is geraakt door bijvoorbeeld stress, operatie of een val. Het lijf kan dingen “vertellen” die je soms zelf niet meer zo ziet of niet kunt zien. Biodynamische osteopathie geeft je lijf alle kansen terug om zich te herstellen naar jou eigen authentieke gezondheid.

 

Osteopathie en Burn-Out:

Sinds 2018 werkt Osteo Clinic samen met de Burn Out Poli. Een gerenommeerd bedrijf waar je via een short traject vanuit een burn out weer naar een normaal leven wordt begeleidt. In een behandelteam van een osteopaat, emotietherapeut en een cognitieve coach wordt je geleerd wat je systeem van pijnvermijding is en krijg je inzicht in het waarom van al je reacties en beslissingen. Ook wordt je in contact gebracht met je diepste emoties en drijfveren. Dit is meestal niet vanuit vrijheid maar veelal worden je keuzes gestuurd vanuit dit systeem van pijnvermijding. Als osteopaat ben ik in staat de precieze locatie in je lijf te vinden waar jij je emoties eventueel hebt opgeslagen. Je lijf is de fysieke uitdrukking van wie je bent, wat je denkt en wat je doet. Met het losmaken van deze blokkades bevrijd je deze emoties. Hierdoor verdwijnt je (pijn) klacht op deze plek en kun je de spanning en emoties loslaten. Je lijf en geest worden vrijer en je voelt je beter en opgelucht.

 

Nieuw bij Osteo Clinic is het online oefenplatform Motius. Wilt u tijdens het wachten op uw afspraak al met uw lijf aan de slag met yogahoudingen, adem- en ontspanningsoefeningen of meditaties? Dat kan op het effectieve online oefenplatform.

 

Maak hier onder direct uw afspraak in de online agenda. Voor een behandeling van uw baby kunt u helaas niet bij ons terecht!