OSTEOPATHIE BIJ STRESS & BURN OUT


“Ik ben gespecialiseerd in stress gerelateerde problematiek…” – Erik Veldman –

De totale samenhang van alle bewegingen in het lichaam vormt het terrein van de osteopathie.

Door onderzoek met mijn handen vindt ik als osteopaat gebieden of structuren in het lichaam die verminderd beweeglijk zijn geworden. Via een groot aantal rustige manuele technieken (met mijn handen) maak ik het lichaam weer helemaal los. Stress zet zich ergens in uw lijf vast en als dit lang duurt ontstaan er klachten in dat gebied.

Osteopathie en Burn-Out:

Sinds 2018 werk ik als osteopaat bij de Burn Out Poli. Een gerenommeerd bedrijf waar je via een short traject vanuit een burn out weer naar een normaal leven wordt begeleidt. Ik zit in een behandelteam tezamen met een emotietherapeut en een cognitieve coach. Wij leren je wat je systeem van pijnvermijding is en je krijgt inzicht in het waarom van al je reacties en beslissingen. Ook wordt je in contact gebracht met je diepste emoties en drijfveren. Dit is meestal niet vanuit vrijheid maar veelal worden je keuzes gestuurd vanuit dit systeem van pijnvermijding. Ook in mijn eigen praktijk op IJburg begeleid ik cliënten bij stress gerelateerde lichamelijke klachten. De meeste cliënten komen uit de regio Amsterdam, IJburg, Zeeburger eiland, Oost, Diemen, Muiden, Weesp maar ook uit andere delen van het land.

Je lijf is de fysieke uitdrukking van wie je bent, wat je denkt en wat je doet.

Met het losmaken van de fysieke blokkades die door stress of emotionele belasting zijn ontstaan bevrijd je deze stress of emoties weer. Hierdoor verdwijnt je (pijn) klacht op deze plek en kun je de spanning en emoties loslaten. Je lijf en geest worden vrijer en je voelt je beter en opgelucht.

Je nieren en darmen zijn belangrijke organen die sterk betrokken zijn bij stress en emoties. Je bekken geeft je letterlijk stabiliteit en je schouders dragen veelal de grootste last. Ik weet als gespecialiseerd osteopaat precies waar ik moet zijn om al deze blokkades voor u op te lossen.

Speciaal voor stress gerelateerde klachten heb ik een prachtig online oefen- en preventieplatform ontwikkeld met meer dan 100 video’s die allen bestaan uit yogahoudingen, meditaties en adem- en ontspanningsoefeningen. Wilt u gebruik maken van dit platform kijk dan op Motius.nl