OSTEOPATHIE


Veel mensen met langdurige klachten hebben baat bij een osteopaat.

Maar ook bij klachten die minder lang aanwezig zijn en ten tijde van uw revalidatie na een ongeval of operatie kan een osteopaat uitkomst bieden. En soms kan het verstandig zijn om osteopathie te combineren met andere therapievormen zoals fysiotherapie, podologie, mesologie of yoga. Osteo Clinic heeft daarom nauwe contacten met verschillende therapeuten.

Osteo Clinic heeft en eigen online oefenplatform Motius.nl met ongeveer 100 yogaoefeningen, meditaties, adem- en ontspanningsoefeningen. De oefeningen en lessen zijn door Osteo Clinic zelf samengesteld  en specifiek afgestemd op het reduceren van spanningen in het lijf.

Hieronder vindt u een lijst van klachten die wij bij Osteo Clinic, de praktijk voor osteopathie, massage, revalidatie en yoga, te Amsterdam IJburg het meest tegenkomen. Heeft u een klacht anders dan hieronder, aarzel dan niet om contact op te nemen of een osteopathische behandeling u kan helpen.

 

 

 

Klachten:

 • pijn, stijfheid in armen of benen, rug, nek, schouder of heup, frozen shoulder
 • rug of nek hernia, tintelingen of doof gevoel in armen of benen, ischias
 • bekkenklachten, ook gerelateerd aan zwangerschap of menstruatie
 • zwangerschapswens, incontinentie
 • hoofdpijn, oorsuizen, duizeligheid
 • whiplash
 • maagklachten, brandend maagzuur
 • darmklachten, buikhernia, liesbreuk
 • chronische vermoeidheid, lusteloosheid, zich niet lekker in het lijf voelen, burnout
 • sportblessures, verstuikingen, RSI of tennisarm, hielspoor
 • pijn of andere klachten overgebleven na een operatie, trauma, val of ongeluk
 • hyperventilatie
 • revalidatie na ongeluk of chirurgie
 • adem problematiek
 • Long Covid klachten.

 

De totale samenhang van alle bewegingen in het lichaam vormt het terrein van de osteopathie.

Door onderzoek met de handen spoort een osteopaat delen op in het lichaam die verminderd beweeglijk zijn geworden. Via een groot aantal rustige manuele technieken (met zijn handen) maakt een osteopaat het lichaam weer los. Hierdoor neemt niet alleen de beweeglijkheid op lokaal niveau toe maar ook de beweeglijkheid van alle delen van het lichaam waarmee het verbonden is (bijvoorbeeld een wervel die in de buurt ligt).

Een behandeling door een osteopaat is vaak een grote opluchting. Een osteopaat kan klachten verhelpen die al jaren aanwezig zijn en soms zelfs onoplosbaar leken. Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel.

Een osteopaat weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier ze elkaar kunnen beïnvloeden. Daardoor kan een osteopaat de mogelijke oorzaak van een klacht vinden en behandelen. In ons (bind)weefsel vind tevens alle stofwisseling plaats. Alle goede stoffen uit het bloed moeten goed opgenomen kunnen worden en alle afvalstoffen moeten juist goed kunnen worden afgevoerd. Een goede kwaliteit en mobiliteit van ons bindweefsel is dus van optimaal belang. Een osteopaat is een specialist in het werken met het bindweefsel!

Elke behandeling bij Osteo Clinic, de praktijk voor osteopathie, massage, revalidatie en yoga te Amsterdam IJburg is maatwerk voor elke patiënt.

 

Biodynamische Osteopathie:

Biodynamische osteopathie is de klassieke osteopathie in haar originele vorm. Het is een prachtige en zachte benadering waar ik erg graag mee werk. Bij de behandelingen wordt er altijd van uitgegaan dat het lijf (en geest) één geheel is. Het richt zich op het vinden en vervolgens stimuleren van datgene wat gezond is en daar waar je krachten liggen. Een klacht wordt gezien als een teken dat het lichaam uit balans is geraakt door bijvoorbeeld stress, operatie of val. Het lijf kan dingen “vertellen” die je soms zelf niet meer zo ziet of niet kunt zien.  Biodynamische osteopathie geeft je lijf alle kansen terug om zich te herstellen naar jou eigen authentieke gezondheid.

 

Voor een behandeling van uw baby kunt u helaas niet bij ons terecht!

 

Maak direct online uw afspraak!