ERIK VELDMAN


               

Erik Veldman Osteopaat Coach & Yogadocent

Ik ben mijn pad begonnen met een opleiding tot Hatha Yogadocent van drie jaar. Daarna heb ik vijf jaar Tai Chi beoefend en allerlei trainingen op het gebied van massage, rebalancing, coaching maar vooral ook heel veel aan bewustzijn en zelfontwikkeling gedaan. 

Na een medisch basisjaar heb ik de zes jarige HBO opleiding Osteopathische geneeskunde afgerond bij college Sutherland te Amsterdam. Dit opleiding instituut staat bekend om haar integere en subtiele manier van opleiden en was daarom voor mij een logische keuze.

Daarna heb ik nog 5 jaar in Zwitserland de kracht van de Bio Dynamische osteopathie bestudeerd en beoefend.

Mijn kracht ligt bij het perfect kunnen aanvoelen wat er nodig is, waar iets in het lichaam verstorend is of vastzit. Dit kan komen door een val (trauma), het leven zelf (ouder worden) maar ook door bijvoorbeeld vastgezette emoties (recent of onbewust) of stress. Al deze zaken kunnen ervoor zorgen dat er een klacht ontstaat. Het weghalen van de blokkade, in welke vorm dan ook, geeft de vrijheid terug in het lijf en een klacht kan gaan loslaten.

 

 

 

De meest recent gevolgde nascholingen:

 • Medische basiskennis HBO
 • Functionele Anatomie en preparatie (snijzaal) 
 • Osteopathie en wetenschap
 • Onderzoek en stimulatie van het Neuro (zenuw) Endocriene (hormonen) stelsel
 • Autogene Training (ontspanningstechniek) 
 • Tension Release Exercises (ontladingstechniek)
 • Biodynamische osteopathie (het grotere geheel van wie je echt bent)
 • Body and Mind Workers (doorbreken van psychosomatische patronen)
 • Voeding versus evolutie van de mens
 • Functionele morfologie en embryologie van het fasciale systeem
 • Perinatale psychologie en de invloed hiervan op het lichaam (invloeden van voor en tijdens de geboorte op wie je bent en op je bindweefsel)
 • Najaar 2022 cursus: Osteopathische behandeling tijdens het revalidatietraject na traumachirurgie in samenwerking met het OLVG ziekenhuis te Amsterdam.

 

Biodynamische Osteopathie:

Biodynamische osteopathie is de klassieke osteopathie in haar originele vorm. Het is een prachtige en zachte benadering waar ik erg graag mee werk. Bij de behandelingen wordt er altijd van uitgegaan dat het lijf (en geest) één geheel is. Het richt zich op het vinden en vervolgens stimuleren van datgene wat gezond is en daar waar je krachten liggen. Een klacht wordt gezien als een teken dat het lichaam uit balans is geraakt door bijvoorbeeld stress, operatie of een val. Het lijf kan dingen “vertellen” die je soms zelf niet meer zo ziet of niet kunt zien. Biodynamische osteopathie geeft je lijf alle kansen terug om zich te herstellen naar jou eigen authentieke gezondheid.

 

Bij osteopathie is goed kunnen voelen heel erg belangrijk. Maar ook kunnen aanvoelen wat bij welke persoon de juiste techniek is om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen.

 

Maak direct online uw afspraak!

Vanwege een krappe bezetting worden er momenteel geen baby’s aangenomen, excuus!