OSTEOPATHIE NA ONGEVAL OF OPERATIE


Omdat een osteopaat een expert is in het behandelen van het bindweefsel is osteopathie een belangrijke pijler tijdens uw revalidatieproces na bijvoorbeeld een operatie of ongeval.

In het bindweefsel vind alle stofwisseling plaats. Alle goede stoffen uit het bloed moeten goed opgenomen kunnen worden en alle afvalstoffen moeten juist goed kunnen worden afgevoerd. Dit gebeurd allemaal in ons bindweefsel.

Een harde klap, wond en/of operatie geven een beschadiging aan ons bindweefsel. Was het ook nog een stressvolle ervaring voor u dan zet deze impact zich snel vast in uw lijf. Met vaak een fysieke klacht tot gevolg.

Helaas is het zo dat, zeker na een val of ongeluk, ons bindweefsel niet altijd optimaal functioneert. Dit zal de genezing en uw herstel behoorlijk in de weg zitten. Via speciale technieken zorg ik ervoor dat uw bindweefsel en alle belangrijke aan- en afvoer kanalen, waaronder het gehele lymfatische- en veneuze stelsel, weer helemaal optimaal kunnen functioneren. Vocht en ontstekingsmateriaal kunnen afvloeien en alle benodigde cellen van bijvoorbeeld uw afweermechanisme kunnen op de juiste plaats komen om hun werk te doen.

Osteo Clinic maakt deel uit van het geregistreerde netwerk osteopaten van het OLVG ziekenhuis. U kunt bij mij terecht voor behandeling ter ondersteuning van uw herstel tijdens revalidatie na een ongeluk en/of chirurgie.

Ook na een borstamputatie kan een behandeling vaak helpen om de spanningen van het litteken en de impact van de operatie weg te nemen.

Consult van 45 minuten: 104 Euro