REVALIDATIE


 

Omdat een osteopaat een expert is in het behandelen van het bindweefsel is osteopathie een belangrijke pijler tijdens uw revalidatieproces.

In het bindweefsel vind alle stofwisseling plaats. Alle goede stoffen uit het bloed moeten goed opgenomen kunnen worden en alle afvalstoffen moeten juist goed kunnen worden afgevoerd. Dit gebeurd allemaal in ons bindweefsel. Een harde klap, wond en/of operatie geven een beschadiging aan ons bindweefsel. Bloeduitstortingen, ontstekingen of vocht zijn goede mechanismes die uit zichzelf ontstaan. Is uw bindweefsel helemaal optimaal dan zullen alle processen vanzelf en goed verlopen. Helaas is het zo dat, zeker na een val of ongeluk, ons bindweefsel niet altijd optimaal functioneert. Dit zal de genezing en uw herstel behoorlijk in de weg zitten. Via speciale technieken zorgen wij ervoor dat uw bindweefsel en alle belangrijke aan- en afvoer kanalen, waaronder het gehele lymfatische- en veneuze stelsel, weer helemaal optimaal kunnen functioneren. Vocht en ontstekingsmateriaal kunnen afvloeien en alle benodigde cellen van bijvoorbeeld uw afweermechanisme kunnen op de juiste plaats komen om hun werk te doen.

Vanaf februari 2023 maakt Osteo Clinic deel uit van het geregistreerde netwerk osteopaten van het OLVG ziekenhuis waar u terecht kunt voor behandeling ter ondersteuning van uw herstel tijdens revalidatie na een ongeluk en/of chirurgie. De kosten en de declaratie van deze consulten zijn hetzelfde als die van een reguliere osteopathie behandeling (zie: tarieven en annuleren).

 

Maak hieronder meteen uw afspraak in de online agenda!