OSTEOPATHIE NA (BORST)KANKER


Niet alleen het litteken maar ook de verwerking van alles wat er is gebeurt heeft invloed op je herstel!

Als osteopaat behandel ik een veelvoud van lichamelijke klachten en mensen. De één ondergaat een operatie vrij gemakkelijk maar de ander heeft er soms wat meer moeite mee. Als je een borstoperatie, borstamputatie, chemokuur, bestraling of een andere operatie of behandeling van kanker hebt ondergaan en niet helemaal naar tevredenheid herstelt dan ben je van harte welkom bij mij in de praktijk.

En borstamputatie geeft grote littekens die voor vervelende sensaties kunnen zorgen. Maar niet alleen het litteken zelf, ook de operatie heeft een behoorlijke impact op je lijf.

Hoe goed de chirurg ook zijn of haar best doet, er komen grote krachten op je lijf te staan. Je tussenribspieren maar ook je hele diafragma koepel die zich in je borstkast bevindt wordt behoorlijk belast. Dan speelt ook nog mee hoe de conditie van je spieren en je lijf was voordat je de operatie in ging. Als je bijvoorbeeld al wat hoog ademde voordat je werd geopereerd dan kan het zijn dat je diafragmakoepel (lees: spier) al wat stijf was. Dan komen daar ook nog alle krachten van de ingreep zelf overheen en dan kun je nadien bijvoorbeeld last krijgen van pijn, stijfheid, mobiliteitsverlies in je flank, schouder, nek of arm.

Pijn- of bewegingsklachten kunnen soms lang blijven bestaan…een behandeling bij de osteopaat kan dan vaak uitkomst bieden!

Het is dan niet alleen noodzaak om het litteken zelf te behandelen maar ook alle omliggende structuren zoals alle fascia’s en de gehele thorax, ribben, borstbeen en diafragmakoepel.

Verder is het van belang dat alle aan- en afvoer mogelijkheden (bloed en lymfe) vrij zijn en goed hun werk kunnen doen. Lymfe is het vocht dat uit je weefsels naar je lymfesysteem gaat en wordt afgevoerd richting je bloedbaan. Afvalstoffen na een operatie kunnen zo worden afgevoerd. Hoe vrijer dit is des te beter het werkt en des te beter ook je herstel zal zijn.

Een osteopaat behandeld niet alleen spieren maar ook ingewanden. Na een buikoperatie kan de behandeling van de buik ervoor zorgen dat alle aan- en afvoerkanalen optimaal geopend worden.

In samenwerking met het OLVG ziekenhuis heb ik een aanvullende cursus afgerond om cliënten te kunnen behandelen in de herstelfase na een operatie.

Soms kan het zo zijn dat er ook nog een emotionele lading in het lijf zit opgeslagen wat een spoedig herstel tegenhoudt. Een operatie zelf maar ook de nieuwe situatie die is ontstaan na een (borst) operatie kan meespelen in je herstel.

door mijn ervaring als osteopaat bij stress- en emotionele problematiek kan mijn behandeling ervoor zorgen dat ook alle emoties rondom kanker en de operatie kunnen worden losgelaten….Je bent van harte welkom!

Ik kan me voorstellen dat je eerst nog vragen hebt alvorens je een afspraak maakt. Bel mij dan gerust: Erik Veldman | Telefoon 06-24500622