OSTEOPATHIE EN DIEREN


 

De ware osteopaat…

hij die naast alle medische kennis en -kunde behandeld met heel zijn hart en heel zijn gevoel zal merken dat wij als mens onderdeel zijn van de natuur en alles wat hiermee te maken heeft en verbonden is.  Het mooie is dat hier zoveel te leren is, zoveel meer te voelen en te beleven. Je moet er echter voor open staan, je tijd voor nemen en er aandacht aan geven. Niet dat dit moet maar het voegt wel heel veel toe aan het leven en het welzijn, althans voor mij. Als je naar de natuur kijkt kun je verwonderen. Dieren zijn van nature (gelukkig nog) meer verbonden met alles om hun heen, Ze voelen, ruiken, observeren en reageren. Primair, open en vooral zonder filter en kleur van gedachten, geen verborgen agenda, Puur zoals het op het moment het beste is. Hierdoor past osteopathie zo erg goed bij dieren, Vooral honden en paarden reageren fantastisch op een osteopathische behandeling.

 

De hond…

ik heb altijd honden gehad en kan eigenlijk niet zonder, hun puurheid en onvoorwaardelijke openheid en liefde zijn voor mij erg belangrijk. In de paardensport is osteopathie al vele jaren een belangrijke factor om de paarden in topconditie te houden, Nu de laatste jaren osteopathie uberhaupt veel meer aandacht krijgt zie je dat ook terug in de behandeling van dieren en in het bijzonder paarden en honden. Een groeiend aantal dierenartsen en osteopaten behandeld paard en hond met veel succes. Het is vooral de puurheid en openheid van het dier wat deze behandeling zo mooi en effectief maakt.

 

Wanneer naar de osteopaat…

uiteraard gaat u bij acuut medische klachten gewoon eerst naar uw eigen dierenarts. Deze kan uw hond nakijken en beoordelen of hij ziek is en medicatie of een andere medische ingreep nodig heeft. U kunt voor uw hond naar de osteopaat als:

 • uw hond mank loopt of ergens pijn lijkt te hebben
 • problemen aan rug, nek of poten heeft
 • plotseling of door ouderdom stijf wordt en bijvoorbeeld minder goed ergens op kan springen of overeind komen
 • moeite heeft met traplopen
 • humeurig is geworden (of als pup meteen al is)
 • verminderde levenslust en er medisch niets aan de hand is
 • uw hond heel erg druk, angstig of nerveus is
 • gek gedrag vertoond als pup
 • ademhalingsproblemen heeft
 • herstel na een ongeluk of een operatie
 • een slechte vacht heeft en er medisch niets mis lijkt te zijn
 • ter onderhoud voor de algehele gezondheid of bij intensief trainen / sport

 

Behandeling…

de hond heeft een nagenoeg gelijke anatomie als die van de mens. Een osteopathische behandeling van een hond is dan óók nagenoeg hetzelfde als die bij een mens. Dieren en vooral honden en paarden reageren fantastisch op een osteopathische behandeling. Dieren worden bij Osteo Clinic hoofdzakelijk behandeld via het bio dynamische model. Dit is een hele zachte techniek die toepasbaar is op mens en dier. De osteopaat bij Osteo Clinic is geen dierenarts en kan dan ook geen vragen van medische aard, voeding of medicatie beantwoorden.

Behandeling van 45 minuten: 99 Euro (per 1 mei 104 Euro incl. BTW).

Behandeling van 30 minuten: 65 Euro (per 1 mei 69 Euro incl. BTW).

Osteo Clinic is alleen aangesloten bij een humaan register en niet aangesloten bij een register speciaal voor dieren. Hierdoor kunt u de rekening voor uw dier dan ook niet declareren bij een (dieren) verzekering.  U kunt alleen telefonisch of per mail een afspraak maken voor uw dier. U bent van harte welkom!

 

Voor informatie over een osteopathische behandeling of om een afspraak te maken voor uw hond kunt u contact opnemen via het contactformulier.