VOLWASSENEN


Veel mensen met langdurige klachten hebben baat bij een osteopaat.

Maar ook bij klachten die minder lang aanwezig zijn kan een osteopaat uitkomst bieden. En soms kan het verstandig zijn om osteopathie te combineren met andere therapievormen zoals fysiotherapie, podologie, mesologie of yoga.

Osteo Clinic heeft daarom nauwe contacten met verschillende therapeuten en kunt u zelfs op de locatie IJburg Toegepaste Yoga lessen volgen. Deze lessen zijn door Osteo Clinic zelf samengesteld  en specifiek afgestemd op het reduceren van spanningen in het lijf. Bij stress gerelateerde klachten zijn deze lessen een prachtige aanvulling op uw osteopathische behandeling.

Hieronder vindt u een lijst van klachten die wij bij Osteo Clinic | Praktijk voor Osteopathie Amsterdam IJburg & Centrum het meest tegenkomen. Heeft u een klacht anders dan hieronder, aarzel dan niet om contact op te nemen of een osteopathische behandeling u kan helpen.

 

 

Klachten:

 • pijn, stijfheid in armen of benen, rug, nek, schouder of heup, frozen shoulder
 • rug of nek hernia, tintelingen of doof gevoel in armen of benen, ischias
 • bekkenklachten, ook gerelateerd aan zwangerschap of menstruatie
 • zwangerschapswens, incontinentie
 • hoofdpijn, oorsuizen, duizeligheid
 • whiplash
 • maagklachten, brandend maagzuur
 • darmklachten, buikhernia, liesbreuk
 • chronische vermoeidheid, lusteloosheid, zich niet lekker in het lijf voelen
 • sportblessures, verstuikingen, RSI of tennisarm, hielspoor
 • pijn of andere klachten overgebleven na een operatie, trauma, val of ongeluk
 • hyperventilatie
 • adem problematiek
 • niet lekker in je lijf voelen
 • zelfinzicht, levensloopvragen, burn-out, psychosomatiek

 

 

De totale samenhang van alle bewegingen in het lichaam vormt het terrein van de osteopathie.

Door onderzoek met de handen spoort een osteopaat delen op in het lichaam die verminderd beweeglijk zijn geworden. Via een groot aantal rustige manuele technieken (met zijn handen) maakt een osteopaat het lichaam weer los. Hierdoor neemt niet alleen de beweeglijkheid op lokaal niveau toe maar ook de beweeglijkheid van alle delen van het lichaam waarmee het verbonden is (bijvoorbeeld een wervel die in de buurt ligt). Soms heeft een langdurige emotionele toestand het lichaam zo vastgezet dat er op een andere manier naar gekeken moet worden. Juist bij deze klachten is osteopathie een erg fijne behandelwijze.

Een behandeling door een osteopaat is vaak een grote opluchting. Een osteopaat kan klachten verhelpen die al jaren aanwezig zijn en soms zelfs onoplosbaar leken. Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel.

Een osteopaat weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier ze elkaar kunnen beïnvloeden. Daardoor kan een osteopaat de mogelijke oorzaak van een klacht vinden en behandelen. Elke behandeling bij Osteo Clinic | de praktijk voor Osteopathie in Amsterdam IJburg en Centrum is maatwerk voor elke patiënt.

Biodynamische Osteopathie:

Biodynamische osteopathie is de klassieke osteopathie in haar originele vorm. Het is een prachtige en zachte benadering waar ik erg graag mee werk. Bij de behandelingen wordt er altijd van uitgegaan dat het lijf (en geest) één geheel is. Het richt zich op het vinden en vervolgens stimuleren van datgene wat gezond is en daar waar je krachten liggen. Een klacht wordt gezien als een teken dat het lichaam uit balans is geraakt door bijvoorbeeld stress, trauma of simpelweg het leven zelf. Het lijf kan dingen “vertellen” die je soms zelf niet meer zo ziet of niet kunt zien. Oude gebeurtenissen bepalen zo hoe je nu reageert en wie je nu bent, zowel geestelijk als lichamelijk. Biodynamische osteopathie geeft je lijf alle kansen terug om zich te herstellen naar jou eigen authentieke gezondheid. Het brengt je via een diepgaande maar zeer respectvolle manier terug naar wie je ooit was.

Mijn specialisme is het snel achterhalen van onderliggende gebeurtenissen waardoor men is gaan leven volgens een overlevingsmechanisme. Inzicht hierin geeft helderheid waarom je doet zoals je doet en waarom je heftiger reageert op bepaalde situaties. Situaties die je vanuit je onderbewuste doen herinneren aan deze oude “trauma’s”. Zowel geestelijke als lichamelijke klachten gaan zich manifesteren en je komt er maar niet van af.  Opnieuw contact maken met deze vaak onbewuste “trauma’s” zorgt voor heling ervan. Leven vanuit je vrije zelf wordt vervolgens het resultaat. Vrij zijn in wie je bent. Vrij in je geest en in je lijf, zonder lichamelijke klachten!

 

NIEUW: ONLINE CONSULT!

Vanwege het Corona virus zijn alle half uur afspraken in de online agenda tijdelijk ONLINE CONSULTEN. Om tegemoet te komen aan de vraag voor behandeling van stress gerelateerde klachten (lichamelijk of mentaal) bestaat nu de mogelijkheid tot het reserveren van een online sessie. In de sessie (via Whats App) gaan we samen in een half uur naar een diepe ontspanning. Je gaat contact maken met je lijf en je gevoel met het uiteindelijke doel weer rust, gewaarwording, ontspanning en helderheid te ervaren. In deze tijd van een geforceerde gesloten “houding” is het van belang dat je in contact blijft met juist het “grote geheel”. Ruimte blijft ervaren in je lichaam en je geest. De technieken die we gebruiken zijn ondermeer: de bodyscan, ademtechnieken, progressieve relaxatie en geleide meditatie.  De sessies zijn op maat, net wat er nodig is voor jou op dit moment.

Zo werkt een online consult: boek een afspraak in de agenda en zet in het opmerkingenveld: ONLINE CONSULT! Ik bel je op via Whats App op de gereserveerde tijd. Zorg dat je in een comfortabele stoel zit in een rustige ruimte (alleen). Plaats je telefoon zo dat ik je kan zien omdat ik op je lichaamstaal ga letten. De sessie kan beginnen!  Een sessie van 30 minuten kost tijdelijk maar 35 euro en kun je gemakkelijk met een Tikkie betalen.

Review:

“Erik heeft mij via een online video verbinding geholpen het gevoel in mijn lichaam op te zoeken en daar bewust aandacht voor te hebben en te benoemen. De gejaagdheid en vermoeidheid die ik aantrof heb ik met de begeleidende woorden van Erik weten te vertalen naar een ontspannen en zeker gevoel door mij opnieuw te openen.” – Thomas-

Maak hier zelf uw afspraak in de online agenda. Er is een speciaal corona beleid. Nadat u een afspraak heeft gemaakt ontvangt u een online vragenformulier waar onder andere vragen aangaande corona worden gesteld. De osteopaat beoordeeld dan of u bijvoorbeeld tot een risico groep behoort.  Deze lijst moet minimaal twee dagen voorafgaand van uw afspraak ingevuld zijn! Op de dag van de afspraak ontvangt u een bericht op uw telefoon waar nogmaals wordt gevraagd of u klachten vertoont die met corona te maken kunnen hebben. Eenmaal in de praktijk volgt de osteopaat de regels van het RIVM. In de meeste gevallen wordt u gevraagd een mondkapje op te doen, net als de osteopaat. Op deze manier willen wij u de beste zorg verlenen in een verantwoorde en veilige omgeving.  Heeft u nog vragen neem dan gerust contact op.