ERIK VELDMAN


               

Erik Veldman Osteopaat & Yogadocent

Aanvankelijk werkzaam in een commercieel beroep kwam ik er al vroegtijdig achter dat de wisselwerking tussen lichaam en geest mij veel meer aansprak. Op jonge leeftijd heb ik de opleiding tot Hatha Yogadocent gevolgd. Daarna heb ik vijf jaar Tai Chi beoefend en allerlei trainingen op het gebied van massage, rebalancing, wandelcoaching, bewustzijn en

zelfontwikkeling gedaan. 

Daarna heb ik de zeven jarige HBO opleiding Osteopathische geneeskunde afgerond bij College Sutherland te Amsterdam. Dit opleiding instituut staat bekend om haar integere en subtiele manier van opleiden en was daarom voor mij een logische keuze.

Yoga, Tai-Chi en reflectie zijn voor mij belangrijk geweest in mijn persoonlijke ontwikkeling. Door deze ontwikkeling ben ik beter gaan voelen. Al deze ervaringen komen nu dus weer heel mooi samen in mijn huidige vak als osteopaat en Yogadocent. Om die reden kunt u naast de regulieren osteopathie behandelingen ook deelnemen aan een door Osteo Clinic zelf samengestelde yogales. Deze yoga lessen op praktijk IJburg zijn zeer geschikt om te ontspannen, beter te gaan voelen en weer kennis te verkrijgen van je eigen lichaam. Waarnemen, alles laten en accepteren zoals het is, rust en balans staan hier voorop.

 

 

 

De meest recent gevolgde nascholingen:

 • Medische basiskennis HBO
 • Functionele Anatomie en preparatie (snijzaal) 
 • Osteopathie en wetenschap
 • Onderzoek en stimulatie van het Neuro (zenuw) Endocriene (hormonen) stelsel
 • Autogene Training (ontspanningstechniek) 
 • Tension Release Exercises (ontladingstechniek)
 • Biodynamische osteopathie (het grotere geheel van wie je echt bent)
 • Body and Mind Workers (doorbreken van psychosomatische patronen)
 • Voeding versus evolutie van de mens
 • Functionele morfologie en embryologie van het fasciale systeem
 • Perinatale psychologie en de invloed hiervan op het lichaam (invloeden van voor en tijdens de geboorte op wie je bent en op je bindweefsel)

Biodynamische Osteopathie:

Biodynamische osteopathie is de klassieke osteopathie in haar originele vorm. Het is een prachtige en zachte benadering waar ik erg graag mee werk. Bij de behandelingen wordt er altijd van uitgegaan dat het lijf (en geest) één geheel is. Het richt zich op het vinden en vervolgens stimuleren van datgene wat gezond is en daar waar je krachten liggen. Een klacht wordt gezien als een teken dat het lichaam uit balans is geraakt door bijvoorbeeld stress, trauma of simpelweg het leven zelf. Het lijf kan dingen “vertellen” die je soms zelf niet meer zo ziet of niet kunt zien. Oude gebeurtenissen bepalen zo hoe je nu reageert en wie je nu bent, zowel geestelijk als lichamelijk. Biodynamische osteopathie geeft je lijf alle kansen terug om zich te herstellen naar jou eigen authentieke gezondheid. Het brengt je via een diepgaande maar zeer respectvolle manier terug naar wie je ooit was.

Naast mijn osteopathie en yogapraktijk ben ik werkzaam als osteopaat bij de nieuwe vestiging in Amsterdam van BURNOUT POLI. Een multidisciplinair team van een Doorbraakcoach, Emotietherpeut en een Osteopaat behandelen mensen die Burn-Out zijn. Burnout Poli bestaat reeds 10 jaar en haalt met veel succes vele mensen per jaar uit hun Burn-Out en ik ben enorm blij dat ik daar als osteopaat een bijdrage in mag leveren.

Bij osteopathie is goed kunnen voelen heel erg belangrijk. Maar ook kunnen aanvoelen wat bij welke persoon de juiste techniek is om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen.

Maak direct online uw afspraak!

Maak hier zelf uw afspraak in de online agenda. Er is een speciaal corona beleid. Nadat u een afspraak heeft gemaakt ontvangt u een online vragenformulier waar onder andere vragen aangaande corona worden gesteld. De osteopaat beoordeeld dan of u bijvoorbeeld tot een risico groep behoort.  Deze lijst moet minimaal twee dagen voorafgaand van uw afspraak ingevuld zijn!  Eenmaal in de praktijk volgt de osteopaat de regels van het RIVM. In de meeste gevallen wordt u gevraagd een mondkapje op te doen, net als de osteopaat. Op deze manier willen wij u de beste zorg verlenen in een verantwoorde en veilige omgeving.  Heeft u nog vragen neem dan gerust contact op.

U kunt ook een half uur consult maken. Deze staan apart in de agenda vermeld!