ERIK VELDMAN


               

Erik Veldman Osteopaat & Yogadocent

Aanvankelijk werkzaam in een commercieel beroep kwam ik er al vroegtijdig achter dat dat niet de plek voor mij was. Misschien herkent u het wel…..de vragen als ” voor wie doe ik dit eigelijk? ” of ” ik zou wel wat anders willen doen maar wat en vooral ook hoe? “.  Ik zat vast in een patroon. Zoals velen heb ook ik een rugzakje met mijn eigen gebeurtenissen. Leuke maar ook zeker minder leuke. Gebeurtenissen die hebben gemaakt wie ik ben. Handelend vanuit een (overlevings) mechanisme stond ik in de wereld. Steeds meer werd ik mij bewust van de wisselwerking tussen lichaam en geest maar vooral ook de sterke lichamelijke uiting van hoe je in het leven staat. Je lichaam geeft {voelbare} uiting aan wie je (denkt) wie je bent, hoe je je gedraagd en wat je voelt. Je lijf is de resultante van alles wat je hebt meegemaakt. De onbewuste maar ook van de wel bewuste traumas die je zijn overkomen. De val van je fiets, je verstuikte enkel of een operatie. Ik heb ontdekt dat je lijf een enorme wil in zich heeft om tot voldoen aan de ooit (meestal onbewust} gekozen strategie. Zo kan je je lijf bijvoorbeeld op slot zetten ( verkrampen) om bepaalde dingen niet te voelen, ergens een “hard hoofd” in  hebben of om door te gaan en je schouders er letterlijk onder te zetten. Dit kan natuurlijk klachten geven en vooral ook in stand houden. Klachten die maar niet overgaan. Net zolang tot net het juiste stukje op de juiste manier met de juiste techniek of aanraking los gemaakt wordt. Dan komt de vrijheid terug en kan het lijf en geest zich gaan herstellen.

Ik ben mijn pad begonnen met een opleiding tot Hatha Yogadocent van drie jaar. Daarna heb ik vijf jaar Tai Chi beoefend en allerlei trainingen op het gebied van massage, rebalancing, coaching maar vooral ook heel veel aan bewustzijn en zelfontwikkeling gedaan. 

Daarna heb ik de zeven jarige HBO opleiding Osteopathische geneeskunde afgerond bij college Sutherland te Amsterdam. Dit opleiding instituut staat bekend om haar integere en subtiele manier van opleiden en was daarom voor mij een logische keuze.

 

De meest recent gevolgde nascholingen:

 • Medische basiskennis HBO
 • Functionele Anatomie en preparatie (snijzaal) 
 • Osteopathie en wetenschap
 • Onderzoek en stimulatie van het Neuro (zenuw) Endocriene (hormonen) stelsel
 • Autogene Training (ontspanningstechniek) 
 • Tension Release Exercises (ontladingstechniek)
 • Biodynamische osteopathie (het grotere geheel van wie je echt bent)
 • Body and Mind Workers (doorbreken van psychosomatische patronen)
 • Voeding versus evolutie van de mens
 • Functionele morfologie en embryologie van het fasciale systeem
 • Perinatale psychologie en de invloed hiervan op het lichaam (invloeden van voor en tijdens de geboorte op wie je bent en op je bindweefsel)

Biodynamische Osteopathie:

Biodynamische osteopathie is de klassieke osteopathie in haar originele vorm. Het is een prachtige en zachte benadering waar ik erg graag mee werk. Bij de behandelingen wordt er altijd van uitgegaan dat het lijf (en geest) één geheel is. Het richt zich op het vinden en vervolgens stimuleren van datgene wat gezond is en daar waar je krachten liggen. Een klacht wordt gezien als een teken dat het lichaam uit balans is geraakt door bijvoorbeeld stress, trauma of simpelweg het leven zelf. Het lijf kan dingen “vertellen” die je soms zelf niet meer zo ziet of niet kunt zien. Oude gebeurtenissen bepalen zo hoe je nu reageert en wie je nu bent, zowel geestelijk als lichamelijk. Biodynamische osteopathie geeft je lijf alle kansen terug om zich te herstellen naar jou eigen authentieke gezondheid. Het brengt je via een diepgaande maar zeer respectvolle manier terug naar wie je ooit was.

Naast mijn osteopathie en yogapraktijk ben ik werkzaam als osteopaat bij  BURNOUT POLI. Een multidisciplinair team van een Doorbraakcoach, Emotietherpeut en een Osteopaat behandelen mensen die Burn-Out zijn. Burnout Poli bestaat reeds 10 jaar en helpt met veel succes vele mensen per jaar weer op de been.

Bij osteopathie is goed kunnen voelen heel erg belangrijk. Maar ook kunnen aanvoelen wat bij welke persoon de juiste techniek is om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen.

Maak direct online uw afspraak!

Maak hier zelf uw afspraak in de online agenda. Er is een speciaal corona beleid. Nadat u een afspraak heeft gemaakt ontvangt u een online vragenformulier waar onder andere vragen aangaande corona worden gesteld. De osteopaat beoordeeld dan of u bijvoorbeeld tot een risico groep behoort.  Deze lijst moet minimaal twee dagen voorafgaand van uw afspraak ingevuld zijn!  Eenmaal in de praktijk volgt de osteopaat de regels van het RIVM.  U wordt gevraagd een mondkapje op te doen, net als de osteopaat. Op deze manier willen wij u de beste zorg verlenen in een verantwoorde en veilige omgeving.  Heeft u nog vragen neem dan gerust contact op.

U kunt ook een half uur consult maken. Deze staan apart in de agenda vermeld!