ERIK VELDMAN


               

Erik Veldman Osteopaat & Yogadocent

 

 

 

 

Aanvankelijk werkzaam in een commercieel beroep kwam ik er al vroegtijdig achter dat de wisselwerking tussen lichaam en geest mij veel meer aansprak. Op jonge leeftijd heb ik de opleiding tot Hatha Yogadocent gevolgd. Daarna heb ik vijf jaar Tai Chi beoefend en allerlei trainingen op het gebied van massage, rebalancing, wandelcoaching, bewustzijn en zelfontwikkeling gedaan. 

De meest recent gevolgde nascholing (2017) voor mijn praktijk is het osteopathisch onderzoeken en stimuleren van het Neuro (zenuw) Endocriene (hormonen) stelsel, Autogene Training, Tension Release Exercise en Osteopathie volgens het Bio-dynamisch model geweest.  Allen zijn prachtige manieren om het lijf terug te herstellen na langdurige overbelasting, stress, burnout of (oud) trauma. Ik gebruik deze manier van werken heel graag omdat het een zachte en in alle facetten mooie en diepgaande manier van werken is waarbij je altijd terug naar de kern van de dysfunctie gaat. 

 

 

Bij osteopathie is goed kunnen voelen heel erg belangrijk. Maar ook kunnen aanvoelen wat bij welke persoon de juiste techniek is om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen.

Met veel belangstelling voor het menselijk lichaam, voeding en gezondheid heb ik de zeven jarige HBO opleiding Osteopathische geneeskunde afgerond bij College Sutherland te Amsterdam. Dit opleiding instituut staat bekend om haar integere en subtiele manier van opleiden en was daarom voor mij een logische keuze. 

Yoga, Tai-Chi en reflectie zijn voor mij belangrijk geweest in mijn persoonlijke ontwikkeling. Door deze ontwikkeling ben ik beter gaan voelen. Al deze ervaringen komen nu dus weer heel mooi samen in mijn huidige vak als osteopaat. Om die reden kunt u naast de regulieren osteopathie behandelingen ook deelnemen aan een door Osteo Clinic zelf samengestelde yogales. Deze yoga lessen op praktijk IJburg zijn zeer geschikt om te ontspannen, beter te gaan voelen en weer kennis te verkrijgen van je eigen lichaam. 

Een persoonlijke benadering waarbij altijd afgestemd word op de patiënt is een vanzelfsprekendheid waar naar mijn idee nooit van afgeweken kan worden om tot een goed resultaat te komen.

Maak direct online uw afspraak!