OSTEOPATHIE


Veel mensen met langdurige klachten hebben baat bij een osteopaat.

Maar ook bij klachten die minder lang aanwezig zijn kan een osteopaat uitkomst bieden. En soms kan het verstandig zijn om osteopathie te combineren met andere therapievormen zoals fysiotherapie, podologie, mesologie of yoga.

Osteo Clinic heeft daarom nauwe contacten met verschillende therapeuten op IJburg. Ook kunt u op de locatie IJburg deelnemen aan yoga lessen. Deze lessen zijn door Osteo Clinic zelf samengesteld  en specifiek afgestemd op het reduceren van spanningen in het lijf. Bij stress gerelateerde klachten zijn deze lessen een prachtige aanvulling op uw osteopathische behandeling.

Hieronder vindt u een lijst van klachten die wij bij Osteo Clinic | Praktijk voor Osteopathie Amsterdam IJburg & Centrum het meest tegenkomen. Heeft u een klacht anders dan hieronder, aarzel dan niet om contact op te nemen of een osteopathische behandeling u kan helpen.

 

 

 

Klachten:

 • pijn, stijfheid in armen of benen, rug, nek, schouder of heup, frozen shoulder
 • rug of nek hernia, tintelingen of doof gevoel in armen of benen, ischias
 • bekkenklachten, ook gerelateerd aan zwangerschap of menstruatie
 • zwangerschapswens, incontinentie
 • hoofdpijn, oorsuizen, duizeligheid
 • whiplash
 • maagklachten, brandend maagzuur
 • darmklachten, buikhernia, liesbreuk
 • chronische vermoeidheid, lusteloosheid, zich niet lekker in het lijf voelen, burnout
 • levensvragen, zelfonderzoek, verhogen van je levenskwaliteit
 • sportblessures, verstuikingen, RSI of tennisarm, hielspoor
 • pijn of andere klachten overgebleven na een operatie, trauma, val of ongeluk
 • hyperventilatie
 • adem problematiek

 

 

De totale samenhang van alle bewegingen in het lichaam vormt het terrein van de osteopathie.

Door onderzoek met de handen spoort een osteopaat delen op in het lichaam die verminderd beweeglijk zijn geworden. Via een groot aantal rustige manuele technieken (met zijn handen) maakt een osteopaat het lichaam weer los. Hierdoor neemt niet alleen de beweeglijkheid op lokaal niveau toe maar ook de beweeglijkheid van alle delen van het lichaam waarmee het verbonden is (bijvoorbeeld een wervel die in de buurt ligt). Soms heeft een langdurige emotionele toestand het lichaam zo vastgezet dat er op een andere manier naar gekeken moet worden. Juist bij deze klachten is osteopathie een erg fijne behandelwijze.

Een behandeling door een osteopaat is vaak een grote opluchting. Een osteopaat kan klachten verhelpen die al jaren aanwezig zijn en soms zelfs onoplosbaar leken. Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel.

Een osteopaat weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier ze elkaar kunnen beïnvloeden. Daardoor kan een osteopaat de mogelijke oorzaak van een klacht vinden en behandelen.

Elke behandeling bij Osteo Clinic | de praktijk voor Osteopathie en Yoga in  Amsterdam IJburg en Centrum is maatwerk voor elke patiënt. Zo is er onder andere ook de mogelijkheid tot het volgen van prive yogales.

 

Biodynamische Osteopathie:

Biodynamische osteopathie is de klassieke osteopathie in haar originele vorm. Het is een prachtige en zachte benadering waar ik erg graag mee werk. Bij de behandelingen wordt er altijd van uitgegaan dat het lijf (en geest) één geheel is. Het richt zich op het vinden en vervolgens stimuleren van datgene wat gezond is en daar waar je krachten liggen. Een klacht wordt gezien als een teken dat het lichaam uit balans is geraakt door bijvoorbeeld stress, trauma of simpelweg het leven zelf. Het lijf kan dingen “vertellen” die je soms zelf niet meer zo ziet of niet kunt zien. Oude gebeurtenissen bepalen zo hoe je nu reageert en wie je nu bent, zowel geestelijk als lichamelijk. Biodynamische osteopathie geeft je lijf alle kansen terug om zich te herstellen naar jou eigen authentieke gezondheid. Het brengt je via een diepgaande maar zeer respectvolle manier terug naar wie je ooit was.

 

Maak direct online uw afspraak!

U kunt ook een half uur consult maken. Deze staan apart in de agenda vermeld!